Clicky

Weerbericht- en weersverwachting voor Winterberg

Winterberg in Sauerland heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat het weer lijkt op het weer in Nederland. Er zijn aangename winters en relatief koele zomers. De invloed van de zee is door de aanwezigheid van de bergen hier wat wel minder dan in Nederland en andere delen van Duitsland. De temperaturen in Winterberg liggen meestal een aantal graden onder die van Nederland, zowel in de zomer als in de winter. Dit komt ook de de hoogteligging van Winterberg in het Hochsauerland.

 

Doordat Winterberg in een dal ligt (in het Hochsauerland: de bergen hier gaan tot over de 800 meter) is het soms lastig om het weer op lange termijn en met name de neerslag te voorspellen. De meeste neerslag valt hier trouwens in de wintermaanden en vooral in de vorm van sneeuw. De laatste jaren is er behoorlijk veel sneeuw gevallen, soms tot meer dan een meter. De eerste sneeuw kan al in oktober vallen maar echt serieuze sneeuwval begint meestal vanaf half december. Ook door het 'microklimaat' rondom WINTERberg sneeuwt het hier meer dan in de rest van het Sauerland en blijft het ook beter en langer liggen.

Naast dat het in Winterberg behoorlijk kan sneeuwen en lekker koud kan worden kan het ook erg zonnig en warm zijn. Zowel in de zomer als in de winter (onder invloed van de weerkaatsing door de sneeuw) kan de UV-index makkelijk en regelmatig 5 of meer worden. Denk dus niet dat je niet kunt verbranden, want dat kan echt wel.

Door de ligging en het microklimaat is Winterberg in de loop van de jaren uitgegroeid tot een serieus en modern wintersportgebied waar zelfs World Cup wedstrijden skien en snowboarden worden gehouden. 

  • WinterbergNu Instagram
  • Facebook
  • WinterbergNu Twitter

2018 WinterbergNu

Club Winterberg

KvK 76990850