Meer artikelen
Een appartement boeken in Winterberg

Een appartement boeken in Winterberg

Een appartement huren tijdens een vakantie of weekendje weg vind ik persoonlijk erg fijn. Je hebt meer ruimte en vrijheid dan op een hotelkamer en bovendien is het over het algemeen goedkoper. Ook in Winterberg is er een ruime keuze aan appartementen, van eenvoudig tot zeer luxe en van zeer goedkoop tot prijzig. Er is dus altijd wel iets op maat voor iedereen.

Ligging appartementen Winterberg

Voor appartementen in Winterberg kun je kiezen voor appartementen in het centrum van Winterberg of voor appartementen die rustiger liggen, net buiten het centrum en meer in de prachtige natuur rondom Winterberg. De laatst genoemde categorie is het meest in trek omdat de ligging over het algemeen rustiger en mooier is.

Appartement Kappeberg Lodge in Winterberg bijvoorbeeld ligt bij de pistes, mountainbike-parcours, wandelgebied en de bob-baan.

Voordelen van een appartement tijdens de vakantie

Persoonlijk huur ik liever een appartement of een vakantiehuisje tijden de vakantie of een weekendje weg. Je hebt dan meer:
  • ruimte: slaap/woonkamer, keuken en badkamer
  • vrijheid: je hoeft je niet te houden aan de ontbijt/lunch- en dinertijden
  • goedkoper, vooral met een gezin of groep: je hoeft geen extra hotelkamers bij te boeken

Hoe vind je een appartement in Winterberg

Er is een ruime keuze aan appartementen in Winterberg. Je kunt kiezen voor een boekingswebsite zoals booking.com, expedia of airbnb. Ook zijn er prive-websites van particulieren die buiten deze boekingswebsites om hun appartement te huur aanbieden. Als derde optie zijn er bedrijven in Winterberg die voor particulieren de verhuur overnemen en de appartementen op hun websites aanbieden.

Overnachten in het stadje Winterberg zelf

Wil je in Winterberg zelf verblijven dan zijn er veel appartementen te huur. Afhankelijk van wat je wil, levendig en wat drukker in het centrum of rustiger en meer in de natuur net buiten het centrum of in een van de vakantieparken? Bij de Kappeberg vind je bijvoorbeeld veel appartementen. De Kappeberg ligt net buiten het centrum en biedt veel buitenvertier, groen, bomen en ook horeca. In Winterberg zijn ook een aantal vakantieparken zoals Landal, Roompot en Hapimag.

In welke dorpen kun je in Winterberg een appartement huren

De gemeente Winterberg bestaat uit het stadje Winterberg zelf en een aantal dorpen die bij de gemeente Winterberg horen.
Deze dorpen zijn: Altastenberg, Altenfeld, Elkeringhausen, Grönebach, Hildfeld, Hoheleye, Langewiese, Lenneplätze, Mollseifen, Neuastenberg, Niedersfeld, Siedlinghausen, Silbach, Winterberg en Züschen. Deze dorpen liggen tussen de 5 en 10 km van Winterberg vandaan. Ook hier zijn appartementen te huur.


Waarop kun je letten bij het huren van een appartement in Winterberg
Afhankelijk van wat je zoekt kun je de volgende punten meenemen in je zoektocht naar een geschikt appartement.
  • ligging: in het centrum (tussen restaurants en uitgaansgelegenheden) of net buiten het centrum bv in het Kappeberg-gebied: Erlebnisberg Kappe
  • parkeergelegenheid: in drukke periodes (in de winter tijdens de weekenden, kerstperiode en enkele weekenden in mei) is het soms lastig om direct bij het appartement te kunnen parkeren. Kies dan een appartement met eigen/prive-parkeerplaats
  • buitenruimte: wil je evt genieten van de zon of lekker buiten kunnen zitten zoek dan een appartement met terras, balkon of tuin (met gunstige zonligging)
  • openbaar vervoer: kom je met de (flix)bus, Winterbergbus of trein naar Winterberg (want dat kan prima) zoek dan een appartement op loopafstand van het station of dichtbij een van de bushaltes in Winterberg. Bushalte Poppenberg bijvoorbeeld ligt dichtbij de Kappeberg-wijk waar veel appartementen liggen.

De reis naar Winterberg

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden naar Winterberg. Het overgrote deel van de mensen komen met de auto naar Winterberg. In drukke periodes wil dat nog weleens opstoppingen en files geven. Sinds de nieuwe snelweg in 2019 is geopend zijn de files een stuk verminderd.

Je kunt ook met de trein naar Winterberg komen. In het centrum is het station van Winterberg en van daaruit gaan er een aantal bussen. Daarnaast is er de Flixbus naar Winterberg en het bedrijf WinterbergBus biedt ook busreizen naar Winterberg.










Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 25-01-2021 / Copyright © WinterbergNu