Clicky

Sneeuw Winterberg

Bijgewerkt: 14 dec 2019Hoeveel sneeuw ligt er in Winterberg? Welke liften zijn er open? Kan er geskied worden? Wanneer valt er weer sneeuw? En veel meer. Alle sneeuw- en wintersport gerelateerde zaken staan in deze live-blog rechtstreeks vanuit Winterberg.
Last-minute wintersport Winterberg:

Ben je geïnteresseerd in last minutes? Vraag hem vrijblijvend aan!


Update winterseizoen 2019/2020


sneeuwcondities 14 december 2019

Het heeft de afgelopen 2 dagen hard gesneeuwd en er ligt nu een dikke laag natuursneeuw van 25 cm en op sommige pistes (zoals Rauher Busch en Poppenberg) ook nog sneeuw geproduceerd door de installaties.


In ieder geval draaien dit weekend 3 liften:

 • liftnummer 12: Rauher Busch

 • liftnummer 5: Poppenberg

 • liftnummer 17: Ubungslift Herrloh


Piste en lift Rauher Busch 14-12-2019sneeuwcondities 12 december 2019

Afgelopen nacht en ochtend heeft het behoorlijk gesneeuwd. Voor morgen wordt er ook weer sneeuw verwacht. Of het voldoende is om komend weekend een aantal skiliften en pistes te openen is nog niet bekend gemaakt. We houden de berichten nauwlettend in de gaten. Hieronder een foto van 12 december 2019 boven bij Rauher Busch
sneeuwcondities 9 december 2019

Vanaf vanmiddag heeft het behoorlijk gesneeuwd in Winterberg en de temperatuur in de avond is rond het vriespunt gedaald. Ook voor vannacht is er sneeuw voorspeld.


Afgelopen tijd zijn er ook een aantal sneeuwkanonnen, lansen en sneeuwmakers aangezet waardoor er nu al een behoorlijke sneeuwvoorraad op een aantal pistes ligt.


De verwachting is dat er geskied kan worden op enkele pistes vanaf zaterdag 14 december.


12 november 2019

Het sneeuwt in Winterberg. Op de hoger gelegen gebieden blijft het liggen. Iets lager smelt het weg. De temperaturen liggen rond het vriespunt. Helaas zal het de komende dagen allemaal verdwijnen


Er wordt half november al hard gewerkt aan het skiklaar maken van de liften en de pistes. Ook wordt er doorgebuffeld om de piste bij de Nordhang (liftnr 13) compleet te vernieuwen en te verbreden inclusief een hypermoderne (en bij slecht weer overdekte) lift die over de weg wordt aangelegd.


Ook wordt de skihut Moppi's Hutte compleet nieuw gebouwd inclusief groot zonneterras. De nieuwe Moppi's komt net voor de oude te liggen.


Sneeuwkanonnen Winterberg

De sneeuwzekerheid is dit jaar weer verhoogd. Er zijn veel oude sneeuwkanonnen omgeruild voor nieuwe. De nieuwe zijn sneller, zuiniger en maken minder geluid. Ook is er een nieuw sneeuwdetectie systeem geinstalleerd op de pistenbullies die contact hebben via GPS met satelieten. Zo kunnen de pistenbullies heel nauwkeurig bepalen hoeveel sneeuw er op de pistes ligt en dit zo goed mogelijk verdelen.


December en januari arrangementen Winterberg.

Weekend- midweek- en feestdagen arrangementen naar Winterberg zijn beschikbaar en online te bekijken en te boeken: Arrangementen Winterberg


Wanneer gaan de liften in Winterberg open

De liften en pisten gaan open als er voldoende sneeuw ligt (circa 20 cm) of als de sneeuwkanonnen voldoende sneeuw hebben kunnen produceren of een combi van beide natuurlijk. De officiele opening van het skiseizoen staat genoteerd voor het weekend van 13 -15 december 2019.

Sneeuwhoogte Winterberg 15-3-2019

Het heeft de afgelopen dagen behoorlijk gesneeuwd in Winterberg waardoor er ongeveer 20cm natuursneeuw is bijgekomen. Helaas heeft het gisteren en ook vandaag veel geregendbij enkele graden boven nul. Er ligt nu gemiddeld 45cm sneeuw en er zijn 17 liftrn geopend.

de piste en sneeuwcondities zijn redelijk en worden later op de dag zwaar en papperig.


Na het weekend wordt het weer kouder met minima onder nul, weinig tot geen neerslag en een zonnetje. goede wintersportcondities dus.


Mocht je nog willen skien dan is de beste periode om in ieder geval na het weekend te gaan.
Sneeuwhoogte Winterberg 10-3-2019

Na een aantal dagen regen en temperaturen boven nul zijn we nu weer in de winterse dagen beland. Het sneeuwt al 24 uur in Winterberg en de vooruitzichten zijn dat dit in ieder geval morgen en de dagen daarna door zal gaan.


Ook zijn de temperaturen zowel overdag als ‘s nachts onder nul. Dit betekent dat de pistenbullies iedere avond de pistes weer in perfecte conditie kunnen brengen En dat de sneeuw de volgende ochtend knisperend onder je skies wegglijdt. Perfect dus!


Er ligt nu een sneeuwlaag van ongeveer 50 cm. Er zijn 16 van de 26 liften geopend waaronder ook de rodelliften. Alle stoeltjesliften en transportbanden zijn geopend alleen de sleepliften zijn gesloten.
Sneeuwhoogte Winterberg 25-2-2019

Het blijft prachtig voorjaarsweer met veel zon en strakblauwe hemel. In de nacht zakken de temperaturen naar een paar graden boven nul, overdag stijgt de temperatuur naar rond de 12–14 graden.


De sneeuwlaag smelt niet als sneeuw voor de zon! Dit komt omdat er geen neerslag is en de luchtvochtigheid relatief laag is. Dit in combinatie met kunstsneeuw (dat is compacter dan natuursneeuw en smelt minder snel) blijft de dikte van de sneeuwlaag in tact. In feite verdampen er per dag maar enkele centimeters.


Het beste moment van de dag om te skien is in de ochtend. Later op de dag wordt de sneeuw papperig en is skien zwaar.


De situatie op dit moment;

 • 24 van de 26 liften zijn geopend

 • 25,5 van de 27 km pistes zijn geopend

 • 45 cm sneeuw
Sneeuwhoogte Winterberg 23-2-2019

Het is rustig weer in Winterberg, zonnetje, weinig wind en temperaturen boven nul, tot een graag of 5 overdag. Ondanks de hoge temperaturen blijft de sneeuw goed liggen. Op dit moment ligt er (afhankelijk van de piste) tussen de 40 - 55 cm sneeuw. De komende nacht wordt het koud, tot -2. Afgelopen nacht hebben de sneeuwkanonnen weer aangestaan voor een vers laagje sneeuw!


 • 24 van de 26 liften zijn geopend

 • 25,5 van de 27 km pistes zijn geopend


Al met al goede mogelijkheden om te skiën, vooral in de ochtenduren. In de middag wordt de sneeuw toch wat papperig.Sneeuwhoogte Winterberg 11-2-2019

Wow! Het heeft vannacht hard en veel gesneeuwd! Er is tussen de 15-20 cm gevallen. De pistes liggen er daardoor weer fantastisch bij. Het blijft vandaag ook sneeuwen. De totale sneeuwhoogte op de piste is ongeveer 75 cm en alle liften zijn weer geopend (gisteren waren de liften op de Kappe gesloten vanwege de harde wind).Vanaf donderdag wordt het warmer met temperaturen tot 7 graden boven nul en veel zon! Gelukkig geen neerslag. De beste tijd om te skien is dan in de ochtend.Sneeuwhoogte Winterberg 8-2-2019

Het is erg regenachtig deze dagen met temperaturen boven nul. Gelukkig ligt er een hele dikke laag sneeuw op de pistes en die is niet zomaar gesmolten. Wat ook helpt is dat technische sneeuw (kunstsneeuw) veel compacter is en minder snel smelt. Over een dag of 2 wordt het weer kouder en gaat het sneeuwen. Nog even geduld dus........


Alle liften zijn nog steeds open en er kan nog prima geskied worden


Sneeuwhoogte Winterberg 2-2-2019


De sneeuwhoogte in Winterberg begint nu echt buiten proporties te groeien. Sinds vandaag ligt er op de pistes gemiddeld 80cm sneeuw waarvan ook een behoorlijke laag natuursneeuw (40 cm op de hoogst gelegen berg, De Kahler Asten).


De komende dagen zal het niet meer sneeuwen is de verwachting. De temperatuur zal overdag rond het vriespunt liggen en 's nachts vriest het rond de 4 a 5 graden. Dus eigenlijk heerlijk wintersport weer om lekker te kunnen skiën.


Door de geweldige sneeuwcondities zijn alle liften (zowel de rodel- als de skiliften) geopend evenals alle pistes.

Sneeuwhoogte Winterberg 31-1-2019


Het heeft de afgelopen dagen en nachten veel gesneeuwd in Winterberg. Er ligt totaal ruim 70 cm sneeuw waarvan zeker 30cm natuursneeuw. De pistes liggen er perfect bij en voor de komende dagen ziet het weer er ook goed uit met in de nacht matige vorst en overdag net onder het vriespunt en een enkele sneeuwvlok.


In ieder geval zijn alle pistes open en is alleen 1 sleeplift (de Bremberglift) gesloten.

Sneeuwhoogte Winterberg 26-1-2019


Vandaag is het een 'herfstachtige' dag, ook in Winterberg. Het is net boven nul en het miezert. Gelukkig heeft dit geen invloed op de sneeuwhoogte op de pistes. Wel op de sneeuw in het stadje, de bossen en paden.


Gelukkig houdt dit weer maar even aan. Morgen, zondag, vriest het weer en gaat het ook weer sneeuwen. Voor de dagen daarna blijft het hetzelfde weertype. Matige vorst in de nacht, lichte vorst overdag en af en toe wat sneeuw. Het ziet er naar uit dat dit de komende week zo blijft. Al met al goede wintersportvooruitzichten.


Sneeuwcondities Winterberg 26-1-2019Sneeuwhoogte Winterberg 24-1-2019


Het is de afgelopen dagen, en vooral nachten, erg koud geweest met vorst tot meer dan 10 graden onder nul. De sneeuwkanonnen hebben tot 22/1 's nachts nog aangestaan wat nu resulteert in een sneeuwlaag van 70cm (waarvan ongeveer 50 cm door de kanonnen en 20 cm natuursneeuw).


Vandaag, donderdag, sneeuwt het de hele dag heel licht. Dit zal niet voor veel extra sneeuw zorgen. Wel is het de hele dag rond de -5 evenals morgen.


Aankomend weekend is er even een dipje in de kou en wordt het rond het vriespunt of iets daarboven met wellicht wat natte sneeuw. Na het weekend dalen de temperaturen weer en kan het ook weer wat gaan sneeuwen.


Sneeuwhoogte Winterberg 20-1-2019


Gisteren en vandaag (zaterdag en zondag) was het perfect wintersportweer: zonnig, temperaturen onder nul en weinig wind. Dit blijft de komende 2 dagen ook nog zo. Daarna zal er weer wat meer bewolking komen.


Bijna alle liften zijn nog steeds open op een enkele rodellift na. Ook is een van de transportbanden defect.


Er ligt inmiddels 60 cm sneeuw! De sneeuwkanonnen staan vanavond en den hele nacht weer aan.


Sneeuwhoogte Winterberg 20 januari 2019


Sneeuwhoogte Winterberg 17-1-2019


Het sneeuwt vandaag al de hele dag behoorlijk en er is zeker 10 cm natuursneeuw bijgekomen. Vanaf vanmiddag is het ook kouder geworden en is de temperatuur onder nul gegaan. Zoals het er nu naar uitziet zal dat de komende 10 dagen zeker zo blijven. De voorspellingen gaan nu zelfs tot -9 voor enkele nachten. Vanaf zaterdag zal het weer verbeteren, meer zon en geen neerslag. Prachtig wintersportweer dus.


Op de pistes ligt nu zo'n 45 - 50 cm sneeuw en daar zal de komende nachten nog wat bijkomen doordat de sneeuwkanonnen aan zullen gaan.


Sneeuwcondities Winterberg 17-1-2019


Sneeuwhoogte Winterberg 14-1-2019


Het afgelopen weekend was erg nat en winderig met temperaturen tot 4 graden boven nul. Een kleine laag van de sneeuw op de pistes is gesmolten maar het goede nieuws is dat er nog steeds 45cm sneeuw ligt. Afgelopen nacht heeft het weer gevroren waardoor de sneeuw weer hard is geworden en de pistenbullies vanmorgen hun werk hebben kunnen doen waardoor de pistes er nu weer optimaal bij liggen. Op dit moment (maandagochtend) sneeuwt het ook ligt. De temperaturen gaan de komende week steeds meer dalen en er valt regelmatig wat sneeuw. Goede wintersportvooruitzichten dus voor Winterberg.


Morgen, dinsdag 15 januari 2019, is er weer Flutlicht (avondkien) in Winterberg.Sneeuwcondities Winterberg 14-1-2019


Sneeuwhoogte Winterberg 10-1-2019

Sinds gistermiddag staan de sneeuwkanonnen continue aan en ze blijven waarschijnlijk tot morgenochtend draaien. De sneeuwhoogte is nu rond de 50 cm en de kwaliteit van de sneeuw is zeer goed.


Het heeft de hele afgelopen nacht en de hele dag flink gevroren. Dit verandert dit weekend helaas wanneer de temperaturen weer licht boven nul zullen zijn met ook regen. Dit zal niet veel effect hebben op de hoogte van de sneeuwlaag op de pistes. Vanaf begin volgende week gaat het weer vriezen en kan er ook weer sneeuw vallen.


Morgen, vrijdag, zal er ook weer avondskien zijn.Sneeuwcondities Winterberg 10-1-2019

Impressie sneeuw en pistes op donderdag 10 januari 2019Sneeuwhoogte Winterberg 9-1-2019

De afgelopen dagen heeft het in eerste instantie veel geregend en gewaaid. Dat is nu gelukkig voorbij. Afgelopen nacht heeft het behoorlijk gesneeuwd en is er meer dan 10 cm natuursneeuw gevallen. Zoals het er nu naar uitziet zullen de sneeuwkanonnen vanavond of vannacht ook aangaan.


De temperatuur is nu overdag -2 en gaat de komende nachten zakken naar minimaal -4 a -5 en wellicht nog meer. Koud genoeg voor de sneeuwkanonnen dus. Het blijft ook wat waaien meestal uit het noorden waardoor de gevoelstemperatuur tot -10 kan dalen.Sneeuwcondities Winterberg 9-1-2019


Sneeuwhoogte Winterberg 5-1-2019

Het laatste weekend van de kerstvakantie is wat milder en stormachtig met temperaturen boven nul. Maar dat heeft gelukkig vrij weinig invloed op de dik besneeuwde pistes. Zondag wordt het weer droger en kouder. Aan het begin van de week is de vorst terug en midden in de week wordt, volgens de weersdiensten, een flinke dosis verse sneeuw verwacht!

Sneeuwcondities 5-1-2019 Winterberg


Sneeuwhoogte Winterberg 4-1-2019

Afgelopen nacht en vanmorgen heeft het licht gesneeuwd en was het tot -3 graden. De sneeuwkwaliteit op de pistes is nu zeer goed met een mengsel van kunst- en natuursneeuw.


Er zijn vandaag 21 liften geopend en 24 van de 27 kilometers aan pistes open.


De komende 2 dagen wordt het minder koud en stijgt de temperatuur naar iets boven nul met daarbij regen. Dit zal niet veel uitmaken voor de hoogte van de sneeuw. Vanaf zondagavond is het de verwachting dat de temperatuur weer naar de 0 graden gaat.


Sneeuwcondities 4-1-2019 Winterberg


Sneeuwhoogte Winterberg 3-1-2019

Langzaam begint de winter zijn intrede te doen. Het is vandaag overdag ook onder nul en vannacht zal het ook weer lekker vriezen.


Het heeft de afgelopen dagen flink gesneeuwd (5-10 cm natuursneeuw) en de sneeuwkanonnen konden aan. Door deze combinatie ligt er inmiddels 40 cm sneeuw, zijn er nu 17 liften en 24 van de 27 kilometers aan pistes open.


Het blijft vandaag en aankomende nacht vrije en sneeuwen waardoor er morgen waarschijnlijk nog meer pistes en liften open zullen gaan.Sneeuwhoogte Winterberg 30-12-2018

Het was een onstuimige dag vandaag met veel wind en regen bij 2 tot 3 graden. In de middag werd het droger en was er minder wind. Er zijn vandaag 14 liften geopend onder andere omdat lift 12, Rauher Busch buiten gebruik is vanwege een technische storing. Er zijn 21 pistes geopend.


Morgen 31/12 is het ongeveer hetzelfde weer als vandaag, met iets minder wind.


Het ziet er goed uit voor begin van het nieuwe jaar. Er komt een koufront aan waardoor de temperaturen weer dik onder nul gaan. Dit betekent dat de sneeuwkanonnen weer aan kunnen. Verder is de verwachting dat er ook neerslag in de vorm van sneeuw gaat komen vanaf 3 a 4 januari. Fingers crossed dus!!TIP van de redactie:

Ontdek alle skihutten in Winterberg op "Apres-ski en skihutten in Winterberg"
Sneeuwhoogte Winterberg 27-12-2018


De sneeuwkanonnen hebben net na de kerstdagen weer een nacht aangestaan. Helaas zijn de temperaturen ook net boven nul. Dit beïnvloed niet de sneeuwhoogte op de pistes maar jammer genoeg wel de sneeuw in het stadje en naast de pistes. De pistes en sneeuwcondities zijn nog steeds goed en er draaien 16 liften. Van de pistes is 25 km van de 27,5 km open en er zijn 21 pistes geopend. De sneeuwhoogte is 30 cm.Sneeuwhoogte Winterberg 24-12-2018


De sneeuwkanonnen staan weer aan sinds een uur of 17.00 en er draaien inmiddels 15 liften, er ligt nu ongeveer 30-35 cm sneeuw. De afgelopen dagen is het flink boven 0 geweest en heeft het ook veel geregend. Gelukkig heeft de sneeuw het op de pistes goed gehouden en is er rond de 5 cm sneeuw gesmolten.Sneeuwhoogte Winterberg 18-12-2018


In de weken voor Kerst (10 tot 16 december) is het erg koud geweest en heeft het aardig gesneeuwd. Er zijn 5 liften open gegaan op 15 december en tot en met 16 december hebben de kanonnen dag en nacht aan gestaan. Hierdoor er een goede basislaag kunstsneeuw geproduceerd. Op 17 december lag er gemiddeld 40 cm op de pistes. Dit alles om zoveel mogelijk geprepareerde pistes in de kerstvakantie open te hebben.


1,274 keer bekeken
 • WinterbergNu Instagram
 • Facebook
 • WinterbergNu Twitter

2018 WinterbergNu

Club Winterberg

KvK 76990850