Meer artikelen
Skien in Winterberg: het grootste en modernste skigebied vlakbij

Skien in Winterberg: het grootste en modernste skigebied vlakbij

Skiliftkarussell Winterberg: het grootste en modernste skigebied dichtbij Nederland.

In Winterberg in het Sauerland geniet je van het skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en van gezellige après-ski en dat op enkele uren afstand van Nederland. Lees verder om alles over skien in Winterberg te weten te komen.

De volgende informatie kun je vinden in deze blog:

* alles over het skigebied Winterberg,
* de liften en pistes,
* info over skihutten op en rond de pistes in Winterberg,
* info over skilessen- en skischolen,
* de beste skiverhuur,
* info over avondskien,
* de Apres-ski,
* appartementen bij de piste


Skigebied Winterberg
Winterberg is een toeristisch stadje in het westen van Duitsland, dat zowel in de zomer als in de winter veel vakantiegangers lokt. Winterberg ligt in Hochsauerland (het hoogste gebergte van het Sauerland) op een hoogte van 668 meter. In de winter is Winterberg een waar skiparadijs. Het skigebied Winterberg kreeg de naam 'Skiliftkarussell Winterberg '. Het is een heel bekende skiregio met de modernste infrastructuur waarin de laatste jaren enorm veel werd geïnvesteerd. Winterberg ligt slechts op twee uur rijden van de Nederlands-Duitse grens en is daarom erg in trek bij Nederlandse wintersportliefhebbers.

Liften en pistes
Skiliftkarussell Winterberg telt 26 skiliften, waaronder moderne stoeltjesliften voor 4 tot 8 personen, enkele sleepliften, de nieuwste transportbanden en rodelliften. De Skiliftkarussell bestaat uit 7 verschillende deelgebieden die allen met elkaar verbonden zijn tot 1 skigebied:
Skiliftkarussel Winterberg biedt de volgende skipistes en mogelijkheden
* 34 afdalingen op de 7 bovengenoemde bergen
* totale lengte van 27,5 kilometer
* 14 km makkelijk (blauw)
* 12 km middelzwaar (rood)
* 1,5 km zwaar (zwart)

De sterke punten van het skigebied rond Winterberg zijn de kindvriendelijkheid, de gezellige après-ski, de goede bereikbaarheid, het grote aantal eetgelegenheden en het relatief lage prijsniveau.

Skihutten Winterberg
Verspreid over het skigebied bevinden er zich diverse skihutten, waar je kunt genieten van een verwarmende maaltijd of van gezellige après-ski. In de meeste skihutten tref je zelfbediening aan en vind je voor een relatief lage prijs een geschikt gerecht. Patat, frikandellen, braadworst, schnitzels, soep en spaghetti kun je er zeker vinden.

Skilessen- en scholen Winterberg
Skischolen vind je meer dan voldoende in en rond Winterberg. Op sommige scholen kun je je ook inschrijven voor privélessen. Een van de bekendste skischolen is Skischule Winterberg, waar je terecht kunt voor gewone skilessen, alpineskiën en snowboarden. Uiteraard maakt men onderscheid tussen beginners en gevorderden. Leerlingen vanaf 5 jaar zijn welkom. Kleine kinderen krijgen les in een zogeheten kinderland, waar de kleinsten op een volkomen veilige manier leren skiën en waar de nadruk ligt op het skiplezier. Het kinderland beschikt over een lopende band (transportband) waarmee de jonge skiërtjes terug naar boven kunnen na de afdaling.

Skiverhuur Winterberg
Wie niet over een eigen ski-uitrusting beschikt, kan op verschillende plaatsen in en rond Winterberg ski's huren. Bij vrijwel elke toegang tot een skigebied en in het stadje Winterberg zelf vind je diverse zaken waar je het nodige wintersportmateriaal verkrijgt. Je doet er wel goed aan om eerst de prijzen te vergelijken. Om één dagje een skiset te huren betaal je gemiddeld zo'n 15€ tot 19€. Aan de huur van een snowboardset ben je 19€ tot 24€ kwijt. Het huren van een helm kost je 2,5€ tot 5€ per dag. Bij de meeste aanbieders loont het de moeite om online te reserveren. Je krijgt dan vaak een korting die kan oplopen tot 10% en je bent verzekerd van je apparatuur.

Avondskien Winterberg; Flutlicht skien
Wie er overdag niet genoeg van krijgt om op de latten te staan, kan op vele pistes in Winterberg ook 's avonds blijven doorskiën. Deze pistes zijn voorzien van kunstlicht. De Skiliftkarussell in Winterberg is zelfs het grootste aaneengesloten skigebied met verlichte skiroutes in West-Duitsland. Je treft er 14 verlichte pistes aan met een totale lengte van 8 kilometer. Bij voldoende sneeuw vindt er elke dinsdag- en vrijdagavond avondskiën plaats. Je moet er wel aan denken om een extra skipas te kopen voor avondskiën, want de dagpassen zijn 's avonds niet geldig.

Apres ski Winterberg
Winterberg staat bekend om zijn bruisende après-ski. In diverse skihutten gaat men 's avonds uit zijn dak. Een van de bekendste plaatsen waar Nederlanders eind van de middag samenkomen om volop aan de après-ski deel te nemen, is de Brabander Skihütte. Regelmatig worden er hier feestjes georganiseerd waarbij het er luidruchtig aan toegaat. Voor de meer traditionele après-ski moet je in Alm Salettl zijn, gelegen naast de Rauher Busch stoeltjeslift. Bij geschikte weersomstandigheden kan het dak van het gebouw open. Tot laat in de avond worden hier de bekendste hits meegezongen. Möppi's Hütte of ook wel Skihütte Pöppenberg genoemd, is eveneens een beroemd centrum van après-ski. Möppi's Hütte is een gezellige authentieke skihut met een open haard. Wie op vrijdag- en zaterdagavond heel de nacht wil doorgaan met feestvieren, moet in de Tenne zijn, een van de oudste en populairste discotheken in het Sauerland. Dansen, headbangen of drinken: het kan hier allemaal.

Appartementen vlakbij de skiliften:
De appartementen Kappeberg Lodge en Poppenberg Lodge liggen midden in het skigebied vlakbij de pistes en liften. Wil je meer informatie dan kun je op bovenstaande namen klikken. Beide appartementen zijn geschikt voor maximaal 8 personen.

Zoek je informatie over:
  • Liften en afdalingen in Winterberg
  • Routes door het hele skigebied voor beginners
  • Parkeerinformatie bij de skiliften
  • Hoe en waar je skipassen kunt kopen
  • Avondskien
  • Skihutten en apres-ski
  • Uitleg over de sneeuwzekerheid
  • Het nog uitgebreidere skigebied buiten Winterberg
  • Langlaufen
  • Skihuur en skischolen
  • Pistekaart
  • en meer

Dan adviseren we je het volgende artikel op Vakantie in Winterberg via onderstaande link

Uitgebreid overzicht van skigebied Winterberg



Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 26-01-2021 / Copyright © WinterbergNu