Clicky

Rodelen in Winterberg

Bijgewerkt: feb 12Wie gek is op rodelen komt in Winterberg zowel in de zomer als in de winter volop aan zijn trekken. Winterberg ligt in Sauerland, in het westen van Duitsland. Naast een bekend wintersportoord is Winterberg ook in de zomer een zeer geliefde vakantiebestemming. Dit betekent dat Winterberg gezorgd heeft voor zomer- en winter rodelbanen.


In de winter kun je volop skien, snowboarden, langlaufen en natuurlijk rodelen in Winterberg. Er zijn vanaf winterseizoen 2018/2019 vier winterrodelbanen in bedrijf. Deze liggen meestal naast de skipistes op de bergen. We bespreken eerst de winterrodelbanen en daarna de zomerrodelbanen.


Winterrodelbanen in Winterberg

1. Liftnummer 01: Astenstrasse

2. Liftnummer 16: Forderband* Kappchen

3. Liftnummer 20: Rodellift Bremberg

4. Liftnummer 21: Forderband* Kinderland


* dit zijn transportbanden waar je met ski's of slee op kunt staan en zo omhoog gebracht wordt.


Prijzen winterrodelbanen:

Zomerrodelbanen in Winterberg


In de zomer kan men sinds vele jaren op de zomerrodelbaan van de Kappeberg terecht. Inmiddels zijn er een aantal rodelbanen bijgekomen. Totaal zijn er nu 3 zomer rodelbanen. Hieronder volgende de details over alle drie de zomerrodelbanen in Winterberg.


Schanzen Wirbel rodelbaan in Winterberg

Zomerrodelbaan op de Erlebnisberg Kappe

Liftnummer 26c


Zomerrodelen in de omgeving van Winterberg is ook nog steeds mogelijk op de Kappeberg. Deze baan heeft een lengte van 700 meter en telt heel wat bochten en steile gedeelten. Om boven te raken trekt een sleeplift je eerst 250 meter bergop. Vanaf de toeschouwersbrug geniet je van een mooi uitzicht over de baan. Op de Kappeberg vind je overigens nog veel meer attracties, waaronder een bobsleebaan (een van de langste ter wereld!), een touwenparcours, mtb-parcours, een panoramabrug, een fly-line en een speeltuin voor de kleinsten


Prijzen zomerrodelbaan Kappe

Volwassenen: 3,00

Kinderen 8-15: 2,50

Combi-Kaart: 4,40 (volwassene met kind tot 8 jaar)


Naast de 1-rittenkaartjes zijn er ook 5-ritten-, 10-ritten en groepskaarten.


Details:

Hoogte dalstation: 749 meter

Hoogte bergstation: 768 meter

Duur van de rit: 2,30 minuut

Lengte: 700 meter

Openingstijden zomer: 9.30 - 16.30 uur

Openingstijden winter: 10.00 -16.30 alleen in het weekendZomerrodelbaan op de Erlebnisberg Kappe in WinterbergSchanzen Wirbel Alpine Coaster

Liftnummer 26a


Het beginpunt van de ze rodelbaan bevindt zich nabij de beroemde St.-Georg-Schanze op de Herlohberg. Nadat je op je slee een flink eind naar boven bent getrokken, met een schitterend uitzicht op de bekende skischans, begint de spectaculaire tocht naar beneden. Deze baan is ongeveer 700 meter lang. Via scherpe wendingen, steile hellingen en zelfs een volledige bocht van 360 graden zoef je de berg af. Je bepaalt zelf hoe snel je gaat. Als je er flink wat vaart achter zet, ben je in ruim een minuut terug beneden en bereik je een snelheid van meer dan 40 kilometer per uur, maar de meeste doen er ongeveer 2.30 minuut over! Kinderen vanaf 8 acht jaar mogen in hun eentje op een slee plaatsnemen. Jongere kinderen voeren het adembenemende ritje samen met mama of papa uit.

Aan de veiligheid van de rodelbaan werd zeer veel aandacht besteed. Na een strenge veiligheidskeuring werd het licht op groen gezet om de attractie in gebruik te nemen. De baan heeft de naam 'Schanzen Wirbel' gekregen, wat zoveel betekent als 'draaikolk aan de skischans'. Ook bij minder goed weer kan de baan gebruikt worden en zelfs in de winter blijft ze gedeeltelijk geopend. Het is mogelijk om de sleeën te voorzien van een overkapping tegen de regen. Liefhebbers van rodelbanen kunnen voortaan dus ook op de Herlohberg terecht voor hun favoriete vrijetijdsbesteding.


Prijzen Schanzen Wirbel rodelbaan*:

Volwassenen: 3,00

Kinderen 8-15: 2,50

Combi-Kaart: 4,00 (volwassene met kind tot 8 jaar)


Naast de 1-rittenkaartjes zijn er ook 5-ritten-, 10-ritten en groepskaarten.


Details:

Hoogte dalstation: 673 meter

Hoogte bergstation: 717 meter

Duur van de rit: 2,30 minuut

Lengte: 700 meter

Openingstijden zomer: dagelijks van 10.00 - 18.00 uur

Openingstijden winter: dagelijks van 10.00 - 16.30 uurHerrloh Blitz Mountain Coaster

Liftnummer: 26b


En inmiddels is er ook een derde zomerrodelbaan bijgekomen. Deze is tegenover de Schanzen Wirbel en heeft de mooie naam Herrloh Blitz Mountain Coaster.


Alleen vliegen is mooier dan een ritje op de Herrloh Blitz. De adrenaline schiet door je lijft als je over de 600 meter lange baan vliegt met zijn acht bochten. De Herrloh Blitz is een bijzonder spectaculaire rodelervaring. Het gevoel van snelheid en zwaartekracht is bij deze rodelbaan aanwezig. Dankzij de smalle rails voel je de bochten nog meer maar gelukkig zit je veilig vast in de rodel en laat je de wind langs je oren suizen. Iedereen kan zijn eigen snelheid bepalen door niet een beetje of heel erg te remmen.


Openingstijden: in de zomer dagelijks van 10.00 - 18.00 uur (afhankelijk van het weer)


Prijzen Herrloh Blitz*:

Volwassenen: 3,00

Kinderen 8-15: 2,50

Combi-Kaart: 4,00 (volwassene met kind tot 8 jaar)


Naast de 1-rittenkaartjes zijn er ook 5-ritten-, 10-ritten en groepskaarten.


Details:

Hoogte dalstation: 675 meter

Hoogte bergstation: 712 meter

Duur van de rit: 2,30 minuut

Lengte: 600 meter

Openingstijden zomer: 10.00 - 18.00 uur

In winter gesloten


* Let op: de kaartjes voor Schanzen Wirbel en Herrloh Blitz kunnen in beide rodelbanen gebruikt wordenWin een gratis weekend Winterberg

Wij van WinterbergNu zijn enorme fan van Winterberg. Er is zoveel leuks te beleven zowel in de winter als in alle andere seizoenen.

Daarom verloten we regelmatig een verblijf in een van onze appartementen zodat je de kans krijgt om met eigen ogen te zien en te beleven hoe leuk het in Winterberg is. Meer weten? Kijk op de Gratis weekend WinterbergAndere handige info over Winterberg


Skipas Winterberg:

Wil je weten welke soorten liftpassen er zijn en wat de prijzen zijn? Lees dan verder op Informatie over skipassen Winterberg (soorten, prijzen etc)


Op de officiële website van Skiliftkarussell Winterberg vind je alle actuele informatie over het gehele skigebied: naar website van Skiliftkarussell Winterberg (ook in het Nederlands)


Skien in Winterberg:

Wil je de meest uitgebreide informatie hebben over skiën en wintersporten in Winterberg? Ga dan naar Uitgebreide informatie over skiën en wintersporten in Winterberg en lees daar verder


  • WinterbergNu Instagram
  • Facebook
  • WinterbergNu Twitter

2018 WinterbergNu

Club Winterberg

KvK 76990850