Clicky

Klimaat Winterberg

Bijgewerkt: 30 dec 2018Winterberg heeft een gematigd zeeklimaat met aangename winters en relatief koele zomers. De invloed van de zee is door de aanwezigheid van de bergen hier wat minder dan in andere delen van Duitsland. Doordat Winterberg in een dal ligt is met name de regenval hier slecht te voorspellen. De meeste neerslag valt hier in de wintermaanden als sneeuw. . Tijdens een goed wintersportseizoen kan er rondom Winterberg een sneeuwdek liggen van meer dan een meter. Over het algemeen begint de eerste serieuze sneeuw in de tweede helft van december te vallen. Ook door het 'microklimaat' sneeuwt het hier meer dan in de rest van het Sauerland.


Hieronder vind je een aantal overzichten van temperatuur, zonuren en neerslag in Winterberg. Bedenk wel dat deze klimaatinformatie geldt voor de lager gelegen delen. Op de bergtoppen is het over het algemeen wat koeler dan in het dorp zelf.


Hoe sneeuwzeker is Winterberg? Lees er meer overTemperatuur in Winterberg per maandNeerslag in Winterberg per maandZonuren in Winterberg per maandNeerslagdagen Winterberg per maand


Bekijk hier het actuele weer en de voorspelling voor de komende dagen in Winterberg


Bekijk live beelden van pistes in Winterberg


Bekijk live beelden vanuit de lucht over Winterberg


#klimaatwinterberg #weerwinterberg

106 keer bekeken
  • WinterbergNu Instagram
  • Facebook
  • WinterbergNu Twitter

2018 WinterbergNu

Club Winterberg

KvK 76990850