Clicky

Kerst in Winterberg

Bijgewerkt: 9 dec 2019

Hoe is het om Kerst in Winterberg te vieren? Kun je er skiën met Kerst? Ligt er (voldoende) sneeuw? Wanneer gaan de pistes open in Winterberg? Is er een kerstmarkt in Winterberg?


Zomaar een aantal vragen die wij regelmatig binnen krijgen. We zullen hier zo goed mogelijk antwoord op geven en ieder jaar de informatie aanvullen.


Onderaan deze blog houden we voor ieder jaar de wintersportcondities met Kerst en Oud&Nieuw bij. Scroll of lees dus vooral door naar beneden als je wil weten hoe de sneeuw- en wintersportcondities met Kerst en Oud&Nieuw in Winterberg de laatste jaren zijn geweest.


Kerst in Winterberg


Kerstsfeer en gezelligheid in Winterberg


Het is in ieder geval heel erg gezellig om Kerst (en Oud&Nieuw) in Winterberg te vieren. Alles is verlicht en in kerststemming gebracht en eigenlijk is dit al vanaf begin december (als eerste Advent begint). Sinterklaas kennen ze hier niet en er wordt in december (en soms al eind november) direct begonnen met alles in gereedheid te maken voor Kerst. Kerstmis is heel belangrijk voor de Duitsers en daarom wordt er veel tijd aan besteed.


Om de feestvreugde te verhogen wordt er een kerst-arrangement voor een verblijf in Winterberg Lodge verloot. Meer informatie is te lezen op Kerstvieren in WinterbergOpening wintersportseizoen in Winterberg


Wat de wintersport betreft is het doel van Skiliftkarussell Winterberg om ieder jaar rond half december open te gaan. Er wordt dan alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk pistes klaar te hebben. We zijn niet alleen afhankelijk van natuursneeuw. Er zijn rond de 500 sneeuwkanonnen in het hele skigebied en die gaan aan zodra het enkele graden onder nul is.


Het aantal skiliften en pistes dat geopend is met Kerst verschilt per jaar en is natuurlijk erg afhankelijk van het weer. Lees onderaan de omstandigheden per jaar.


Opening skiseizoen 2019/2020: de verwachting is dat dit zaterdag 14 december zijn.Kerst 2017 was een goed wintersportjaar

Er is in Winterberg en omgeving enorm geïnvesteerd om het skigebied zo optimaal mogelijk te kunnen prepareren en om voldoende sneeuwzekerheid van half december to eind maart te kunnen garanderen. Lees ook hoe Winterberg de sneeuwzekerheid garandeertKerstmarkt Winterberg


Ieder jaar is er ook een gezellige Kerstmarkt in Winterberg. De data verschillen ietsje per jaar. Maar je kunt er vanuit gaan dat de kerstmarkt geopend is van half december tot begin januari. Er staan allemaal gezellige houten hutjes met eten en drinken, kerstversiering, een enorme kerstboom en kerst- en live muziek. De kerstmarkt is van 13 december 2019 tot 5 januari 2020.Skiën met Kerst in Winterberg?


Kun je skiën in Winterberg in de kerstvakantie. Dit is ieder jaar natuurlijk DE VRAAG

Wat is er nu mooier dan een witte kerst en dan lekker kunnen skiën! We hopen altijd op een laagje natuursneeuw waarna de sneeuwkanonnen het aan kunnen vullen. Of dit mogelijk is verschilt echt per jaar. Mocht het een jaar wat minder zijn met de sneeuw en skimogelijkheden met Kerst dan is het alsnog super gezellig in Winterberg.


Wil je een indruk krijgen naar de sneeuwcondities van de laatste jaren in Winterberg. Lees dan nog even door of scroll naar beneden want daar hebben we een overzichtje gemaakt voor je. Dit houden we ieder jaar bij.Appartementen in Winterberg met Kerst of Oud&Nieuw.


Wat is er leuker dan Kerst of Oud&Nieuw met familie en/of vrienden samen te vieren in een gezellig en luxe appartement vlakbij de piste. WinterbergNu heeft appartementen tot maximaal 8 personen in Winterberg


Kerstarrangementen in Winterberg


Ieder jaar heeft WinterbergNu aantrekkelijke arrangementen voor de feestdagen. Wil je ook wel eens de kerstdagen doorbrengen in het buitenland (en toch niet te ver weg) bekijk dan deze arrangementen: arrangementen met de feestdagen in Winterberg.Sneeuwcondities met de feestdagen in Winterberg

Hier komen ze dan: de sneeuwcondities met Kerst in de afgelopen jaren!


Kerst in Winterberg 2019


Update 09-12-2019

Er wordt op de pistes al hard gewerkt om sneeuw te maken en daarbij werkt de natuur ook een handje mee. Op 9 december heeft het flink gesneeuwd in de avond. Maar we hebben nog een aantal weken te gaan dus heb blijft nog een beetje spannend. I


Kerst in Winterberg 2018


Update 27-12-201

De sneeuwkanonnen hebben net na de kerstdagen weer een nacht aangestaan. Helaas zijn de temperaturen ook net boven nul. Dit beïnvloed niet de sneeuwhoogte op de pistes maar jammer genoeg wel de sneeuw in het stadje en naast de pistes. De pistes en sneeuwcondities zijn nog steeds goed en de er draaien nog steeds 15 liften. Van de pistes is 25 km van de 27,5 km open. De sneeuwhoogte is 30 cm.


Update 24-12-2018

De sneeuwkanonnen staan weer aan sinds een uur of 17. Er draaien inmiddels 15 liften en er ligt ongeveer 30-35 cm sneeuw. De afgelopen dagen is het flink boven 0 geweest en heeft het ook veel geregend. Gelukkig heeft de sneeuw het op de pistes goed gehouden.


Update 18-12-2018

Dit jaar is het nog niet helemaal duidelijk. In de weken voor Kerst (10 tot 16 december) is het erg koud geweest en heeft het aardig gesneeuwd. Er zijn 5 liften open gegaan op 15 december en tot en met 16 december hebben de kanonnen dag en nacht aan gestaan. Op 17 december lag er gemiddeld 40 cm op de pistes. Dit alles om zoveel mogelijk geprepareerde pistes in de kerstvakantie open te hebben.Kerst in Winterberg 2017

Dit was qua wintersportomstandigheden met Kerst en Oud&Nieuw een top jaar.

25 van de 26 liften draaien en alle pistes zijn geopend. Het had in de maand voor Kerst al behoorlijk gesneeuwd en ook de sneeuwkanonnen hadden flink aangestaan.


Kerst in Winterberg 2016

In 2016 was het in de kerstvakantie niet zo geweldig. Er kon wel geskied worden maar er waren niet zoveel liften open waardoor het ook erg druk was op de pistes die wel geopend waren.Skischolen in Winterberg

Wil je alvast meer informatie over de verschillende skischolen in Winterberg (er zijn er 9) dan kun je meer informatie vinden op Skischolen Winterberg


Tips voor wintersportliefhebbers!

We hebben nog een aantal tips voor je (als je geïnteresseerd bent in meer informatie over wintersport in Winterberg).


Tip 1:

Uitgebreide informatie over alles wat te maken heeft met wintersport en skiën in Winterberg, handig bij elkaar in 1 overzicht. Je kunt er meer over lezen in "skiën in Winterberg"


Tip 2:

Ben je op zoek naar informatie over alle skischolen in Winterberg? Wij hebben ze allemaal op een rijtje ..... en de skischolen ook. Lees verder op "alle skischolen in Winterberg"


Tip 3:

Wil je overnachten in ruime en gezellige appartementen die dicht bij of aan de piste liggen? Zoek niet verder maar lees verder op "appartementen in Winterberg"

1,456 keer bekeken
  • WinterbergNu Instagram
  • Facebook
  • WinterbergNu Twitter

2018 WinterbergNu

Club Winterberg

KvK 76990850