Meer artikelen
Waar vind je de gezelligste apres-ski van Winterberg

Waar vind je de gezelligste apres-ski van Winterberg


Kun je après-skien in Winterberg?  
En wat zijn de leukste skihutten aan de piste?

Bij wintersport, skien en snowboarden denken de meeste van ons toch ook aan supergezellige apres-ski! We zijn dan op zoek naar meedeinmuziek, lekkere drankjes en snacks, leuke mensen en natuurlijk die bekende heerlijke apres-ski sfeer. Gelukkig kun je in Winterberg ook genieten van goede en gezellige apres-ski gelegenheden zoals de apres-ski bar van de Brabander, de Alm Salettl en Moppi’s Hutte. Maar er zijn er veel meer! Er is voor elk wat wils in het uitgebreide skigebied van Skiliftkarroussel Winterberg. Voor echte apres-ski hoef je dus niet ver te rijden. Naast de echte apres-ski hutten op de piste kun je in Winterberg ook van de authentieke cafeetjes, leuke bars en wat clubs. We houden het nu bij de apres-ski gelegenheden.

Hierbij een overzicht van de meest bekende adres-ski hutten in Winterberg

Bij skiliftnummer 12, Rauher Busch liggen 2 skihutten, beide aan de piste.

1. Skihut Alm Salettl
Deze is van verre te herkennen van het rode torentje op het dak. Dit is wel een bijzondere skihut met cabriodak. Bij goed weer kan het dak open! Buiten op het grote terras is ook plek voor nog een flink aantal personen. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de piste. Binnen zijn er TV-schermen, een discobal en een goede geluidsinstallatie. Er wordt hier lekker meegezongen en gedanst. Bij ‘Flutlicht’ skien (skien in de avond met kunstlicht) is het hier ook erg gezellig en tot een uur over 24.00 uur open. In de herfst van 2018 is de keuken verbouwd en vergroot en het terras is ook groter geworden. In het skiseizoen geopend tot 18.00 uur en bij Flutlichtskien tot 24.00 uur.


2. Skihut Rauher Busch
Gezellig en licht, is de vernieuwe skihut "Rauher Busch". Deze ligt direct aan de piste en heeft ook een lekker zonnig terras met mooi uitzicht op de piste. De skihut is genoemd naar een 300-jaar oude beuk. Achterin het restaurant, in het oude deel van de skihut is ‘de Stal’ met een openhaard en een Bullerjaan-kachel. Hier kun je heerlijk opwarmen met uitzicht op de piste. Er is ook een vernieuwd deel van deze skihut. Deze is aangepast aan de moderne tijd met nieuwe inrichting en een nieuw toiletgedeelte. Deze skihut heeft ook eigen parkeerplaatsen. De skischool, skilift en skiverhuur zijn binnen 100 meter van deze skihut Rauher Busch. In het skiseizoen dagelijks geopend tot 18.00 uur.

3. Skihut Brembergklause
Bij skiliftnummer 10 ligt ook een leuke skihut, de Brembergklause. Dit is echt zo'n gezellige, ‘gemutliche’ skihut voor een hapje en een drankje of om lekker op te warmen met terras aan de piste. Voor het echte wintersportgevoel is er een sfeervolle houtkachel. In het skiseizoen dagelijks geopend tot 18.00 uur.

4. Skihut Moppi’s Hutte
Toch wel een van de bekendere skihutten in Winterberg. Unieke locatie onderaan diverse pistes zoals Poppenberg I en II. Bij Moppi’s wordt toch wel het meest de bekende apres ski op de piste gevierd. Houten, traditioneel interieur met een heerlijke openhaard en een groot terras. In het skiseizoen dagelijks geopend tot een uur of 17.00. Natuurlijk is Moppi’s open bij ‘flutlicht’ skien (avondskien bij kunstlicht).

5. Skihut- en bar der Brabander
Aan de voet van de Herrloh piste bevindt zich de meest bekende apres skihut- en bar van Winterberg. Hier gaat het regelmatig echt helemaal los. In deze skihut start het feest om 16 uur met bekende apres ski muziek, echte apres ski hits en goede verlichting. Je kunt er per ski of snowboard komen maar er is ook veel parkeergelegenheid voor auto’s en busjes. Er is een een bushalte in de directe omgeving.

Drie avonden per week (als er avondskien is) is het ook geopend vanaf 21 uur. Er is dan een DJ met thema Apres Ski 2.o en clubnight. Wil je daarna nog niet naar je hotel of appartement dan kun je lopend of met de taxi naar het centrum van Winterberg om verder te feesten.

6. Black Water Irish Pub
Je kunt hier natuurlijk goed eten en drinken. Maar het is ook gezellig als apres skibar! Geen echte skihut sfeer en ook geen openhaard maar wel super gezellig, druk, lekkere muziek en veel bier! Gelegen in het centrum van Winterberg.

7. Schneewittchen haus
Het sneeuwwitjehuis? Het lijkt binnen inderdaad wel een beetje sprookjesachtig deze relatief nieuwe skihut. Je kunt eigenlijk niet spreken van een hut. Het is vrij groot en modern van buiten. Binnen is het oergezellig met verschillende kleine ruimtes waardoor je toch het echte skihut gevoel krijgt. Het eten is goed en er is een ruime keus. Je kunt deze skihut bereiken via parkeerplaats P3 Bremberg. Het ligt aan de piste Schneewittchenhang en de skibrug over de weg. Ook is hier een skiverhuur en een skischool aanwezig. In het skiseizoen dagelijks geopend tot 18.00 uur.

TIP
Ben je op zoek naar nog meer skihutten en apres-ski? Op de website van Vakantie in Winterberg vind je een overzicht met 15 skihutten en apres-ski gelegenheden. Vakantie in Winterberg is bij uitstek de website waar je alle informatie over Winterberg kunt vinden in alle seizoenen.



Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 25-01-2021 / Copyright © WinterbergNu