Clicky

Apres-ski Winterberg

Bijgewerkt: 6 jan 2019


Kun je après-skien in Winterberg? En wat zijn de leukste skihutten aan de piste?


Deze vragen worden ons regelmatig gesteld. Wij kunnen gerust zeggen dat dat inderdaad kan en dat er een flink aantal leuke skihutten aan de piste zijn! Er zijn in ieder geval verschillende leuke apres-ski adressen en skihutten en bars waar je helemaal los kan gaan (en ook locaties waar je iets minder los kunt gaan). We noemen hieronder alle skihutten op de piste en de verschillende adres-ski bars buiten de piste.


Bij wintersport, skien en snowboarden denken de meeste van ons toch ook aan supergezellige apres-ski! We zijn dan op zoek naar meedeinmuziek, lekkere drankjes en snacks, leuke mensen en natuurlijk die bekende heerlijke apres-ski sfeer. Gelukkig kun je in Winterberg ook genieten van goede en gezellige apres-ski gelegenheden zoals de apres-ski bar van de Brabander, de Alm Salettl en Moppi’s Hutte. Maar er zijn er veel meer! Er is voor elk wat wils in het uitgebreide skigebied van Skiliftkarroussel Winterberg. Voor echte apres-ski hoef je dus niet ver te rijden. Naast de echte apres-ski hutten op de piste kun je in Winterberg ook van de authentieke cafeetjes, leuke bars en wat clubs. We houden het nu bij de apres-ski gelegenheden.Skihut en après-ski bar Alm Salettl bij Rauher Busch en lift 12

Bij skiliftnummer 12, Rauher Busch liggen 2 skihutten, beide aan de piste.


1. Skihut Alm Salettl

Deze is van verre te herkennen van het rode torentje op het dak. Dit is wel een bijzondere skihut met cabriodak. Bij goed weer kan het dak open! Buiten op het grote terras is ook plek voor nog een flink aantal personen. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de piste. Binnen zijn er TV-schermen, een discobal en een goede geluidsinstallatie. Er wordt hier lekker meegezongen en gedanst. Bij ‘Flutlicht’ skien (skien in de avond met kunstlicht) is het hier ook erg gezellig en tot een uur over 24.00 uur open. In de herfst van 2018 is de keuken verbouwd en vergroot en het terras is ook groter geworden. In het skiseizoen geopend tot 18.00 uur en bij Flutlichtskien tot 24.00 uur.2. Skihut Rauher Busch


Gezellig en licht, is de vernieuwe skihut "Rauher Busch". Deze ligt direct aan de piste en heeft ook een lekker zonnig terras met mooi uitzicht op de piste. De skihut is genoemd naar een 300-jaar oude beuk. Achterin het restaurant, in het oude deel van de skihut is ‘de Stal’ met een openhaard en een Bullerjaan-kachel. Hier kun je heerlijk opwarmen met uitzicht op de piste. Er is ook een vernieuwd deel van deze skihut. Deze is aangepast aan de moderne tijd met nieuwe inrichting en een nieuw toiletgedeelte. Deze skihut heeft ook eigen parkeerplaatsen. De skischool, skilift en skiverhuur zijn binnen 100 meter van deze skihut Rauher Busch. In het skiseizoen dagelijks geopend tot 18.00 uur.Skihut bij piste/lift 12 Rauher Busch


3. Skihut Brembergklause


Bij skiliftnummer 10 ligt ook een leuke skihut, de Brembergklause. Dit is echt zo'n gezellige, ‘gemutliche’ skihut voor een hapje en een drankje of om lekker op te warmen met terras aan de piste. Voor het echte wintersportgevoel is er een sfeervolle houtkachel. In het skiseizoen dagelijks geopend tot 18.00 uur.


BrembergKlause is een sfeervolle skihut


4. Skihut Moppi’s Hutte


Toch wel een van de bekendere skihutten in Winterberg. Unieke locatie onderaan diverse pistes zoals Poppenberg I en II. Bij Moppi’s wordt toch wel het meest de bekende apres ski op de piste gevierd. Houten, traditioneel interieur met een heerlijke openhaard en een groot terras. In het skiseizoen dagelijks geopend tot een uur of 17.00. Natuurlijk is Moppi’s open bij ‘flutlicht’ skien (avondskien bij kunstlicht).


Moppi's skihut onderaan verschillende pistes bij de Poppenberg


5. Skihut- en bar der Brabander


Aan de voet van de Herrloh piste bevindt zich de meest bekende apres skihut- en bar van Winterberg. Hier gaat het regelmatig echt helemaal los. In deze skihut start het feest om 16 uur met bekende apres ski muziek, echte apres ski hits en goede verlichting. Je kunt er per ski of snowboard komen maar er is ook veel parkeergelegenheid voor auto’s en busjes. Er is een een bushalte in de directe omgeving.


Drie avonden per week (als er avondskien is) is het ook geopend vanaf 21 uur. Er is dan een DJ met thema Apres Ski 2.o en clubnight. Wil je daarna nog niet naar je hotel of appartement dan kun je lopend of met de taxi naar het centrum van Winterberg om verder te feesten.


Skihut en bar de Brabander voor een echte apres-ski


6. Black Water Irish Pub


Je kunt hier natuurlijk goed eten en drinken. Maar het is ook gezellig als apres skibar! Geen echte skihut sfeer en ook geen openhaard maar wel super gezellig, druk, lekkere muziek en veel bier! Gelegen in het centrum van Winterberg.7. Schneewittchen haus


Het sneeuwwitjehuis? Het lijkt binnen inderdaad wel een beetje sprookjesachtig deze relatief nieuwe skihut. Je kunt eigenlijk niet spreken van een hut. Het is vrij groot en modern van buiten. Binnen is het oergezellig met verschillende kleine ruimtes waardoor je toch het echte skihut gevoel krijgt. Het eten is goed en er is een ruime keus. Je kunt deze skihut bereiken via parkeerplaats P3 Bremberg. Het ligt aan de piste Schneewittchenhang en de skibrug over de weg. Ook is hier een skiverhuur en een skischool aanwezig. In het skiseizoen dagelijks geopend tot 18.00 uur.


Skihut Schneewittchenhaus aan de piste in Winterberg


8. Bobhaus Winterberg


Dit is de hoogste gelegen 'skihut'. Eigenlijk is het veel meer dan een skihut. Het is een restaurant en een hotel met terras met prachtig uitzicht over Winterberg, de bergen en bovenaan de zwarte piste op de Kappeberg en bij de stoeltjeslift op het hoogste punt van de Kappeberg. Binnen is het bediening aan tafel. Op het terras kun je zelf bij de 'buitenbar' je eten en drinken halen. Vlak naast het Bobhaus is er een zwarte, rode en blauwe afdaling. Tevens is net onder het Bobhaus de start van de bobsleebaan.9. Panorama restaurant en skihut Schanzentreff


Een van de weinige skihutten met bediening aan tafel. Vanuit Schanzentreff heb je ook een prachtig panoramisch uitzicht over Winterberg en omgeving. Het is gelegen aan de voet van de St. Georg Schanz (de springschans) en je kunt vanaf het terras de schans op (1,00 euro toegang). Je kunt vanaf diverse piste naar Schanzentreff. Het is gelegen boven aan de heuvel bij hotel der Brabander. In het skiseizoen geopend tot 18.00 uur.10. Herrloh Hutte


Ideaal gelegen skihut met groot zonneterras onderaan de pistes bij hotel der Brabander. De Herrloh Hutte heeft ook een ruime en gezellig zonneterras. Je kunt hier terecht voor heerlijke hapjes en drankjes en oergezellige adres-ski muziek. In het skiseizoen dagelijks geopend tot 18.00 uur


* in winterseizoen 18/19 wordt er verbouwd en kan het zijn dat er minder ruimte is.11. Quick's skihutte


Deze skihut serveert zeer goede espresso, cappuccino, Ronnefeld selected tea met zelfgemaakt gebak! Het eten wordt dagelijks vers bereid, alle bekende en beroemde apres-ski drankjes zijn aanwezig evenals goede muziek, gezelligheid. Vanaf het zonnige terras (ook met ligstoelen) is er een mooi uitzicht op de quickjet lift en piste. Dagelijks geopend als de liften draaien. Dat komt dus neer op dagelijks tot een uur of 17.00 en tijdens flutlichtskien (avondskien). Te vinden bij de quickjet skilift.


Quick's skihut bij de QuickJet skilift in Winterberg


12. Gockelstall skihut


Gockelstall? Ja Gockelstall! Geen idee wat het betekent maar als je het weet dan horen we het graag. In ieder geval een nieuwe skihut bij de nieuwe rodelliften Schanzen Wirbel (als je meer wil weten over deze rondleidt die zomers en 's winters draait kun je hier de info vinden)


De skihut Gockelstall is ingericht in rustieke en 'gemutliche' stijl en heeft onder andere heerlijke warme soep (maar natuurlijk ook nog veel meer). Buiten is er een terras en een Schirmbar (schermbar). Gelegen onderaan de rodelbanen vlakbij hotel der Brabander en natuurlijk ook skiënd te bereiken. In het skiseizoen dagelijks geopend als de liften draaien (dus tot ongeveer 17.00 uur)


Last-minute wintersport Winterberg:

Ben je geïnteresseerd in last minutes? Kijk dan op ons overzicht Last Minute WintersportWe hebben ook nog een aantal tips voor je (als je geïnteresseerd bent in meer informatie over wintersport in Winterberg). Let op.... hier komen ze:


Tip 1:

Uitgebreide informatie over alles wat te maken heeft met wintersport en skiën in Winterberg, handig bij elkaar in 1 overzicht. Je kunt er meer over lezen in "skiën in Winterberg"


Tip 2:

Ben je op zoek naar informatie over alle skischolen in Winterberg? Wij hebben ze allemaal op een rijtje ..... en de skischolen ook. Lees verder op "alle skischolen in Winterberg"


Tip 3:

Wil je overnachten in ruime en gezellige appartementen die dicht bij of aan de piste liggen? Zoek niet verder maar lees verder op "appartementen in Winterberg"
Skiliftkarussell Winterberg
  • WinterbergNu Instagram
  • Facebook
  • WinterbergNu Twitter

2018 WinterbergNu

Club Winterberg

KvK 76990850